søndag 12. februar 2012

Dominica

Dette er en øy i Karibien. Den er en suveren stat. Areal på 290 kvadratkilometer og et folketall på ca. 70.000.

Dominica er et av få land der det fremdeles er mulig å kjøpe statsborgerskap. Det koster 75.000 US$ for enslige eller 100.000 for en familie. Formelt er pengene en investering i offentlige prosjekter, men det er vel grunn til å anta at disse investeringene ikke vil være spesielt lønnsomt. De foretar også en grundig bakgrunnssjekk. Spesielt for amerikanere et dette attraktivt. Amerikanske statsborgere må betale amerikansk skatt uansett hvor de bor. De vil normalt få noe unntak eller fradrag for å unngå dobbeltbeskatning. Det er like fullt mange amerikanere som vil ha et annet statsborgerskap for å spare skatt.

For mer detaljer om kjøp av statsborgerskap på Dominica:
http://www.dominica.gov.dm/cms/index.php?q=node/678#requirements

Dominica er ikke noe skatteparadis. De har inntektsskatt. Det eneste jeg har funnet av informasjon er en beskrivelse av skattesystemet og trekktabeller. Den høyeste marginale skattesats ut i fra trekktabellen er 36 %. Jeg vil anta at sosiale avgifter kommer i tillegg.

Offisielle nettsider:

Myndighetenes nettsider

1 kommentar:

  1. Fattig nasjon med vannvittig flott natur og dyreliv. Dessverre med noe dårlig infrastruktur, som gjør at turistindustrien (som de håper skal gi penger i kassa) uteblir. Eco-turisme er imidlertid på full fart frem på denne øya. Er et svensk-drevet eco resort (enkelt) på øya i Hibiscus Valley, går sikkert an å forhøre seg med dem for nærmere info om etablering på øya. Lokalisert mellom Guadeloupe og Martinique, så det er lett å komme seg dit :-) Selv fra Norge :-)

    SvarSlett