onsdag 1. august 2012

Amerikanske jomfruøyene

De amerikanske jomfruøyene ligger i Karibia og består av tre større øyer, Saint Croix, Saint John, Saint Thomas og en rekke mindre. De har et areal på 246 kvadratkilometer og en befolkning på 106.400. Øyene er frodige, vulkanske og har fjell opptil 474 meter. klimaet er tropisk med lite variasjon gjennom året. Øygruppen er ofte utsatt for jordskjelv og orkaner.

Øygruppen er en del av USA. De ble kjøpt av Danmark  og overtatt 31. mars 1917. De har fem ganger hold grunnlovgivende forsamling. Den siste gangen, i 2009, kom de frem til et grunnlovsforslag som ble avvist av kongressen. Det ble avvist fordi den ikke eksplisitt anerkjente amerikansk suverenitet, ga spesielle rettigheter til de opprinnelige innbyggerne og var upresis i formuleringen av borgerens rettigheter. De klarte ikke å bli enige om en revidert utgave innen fristen 31. oktober 2015.

Innbyggerne er amerikanske statsborgere, men deltar ikke ved presidentvalg.
De deltar likevel i primærvalg. De velger en delegat til kongressene, som har stemmerett bare ved komitebehandling av saker.

De har en folkevalgt guvernør og en egen lovgivende forsamling bestående av et senat med 15 medlemmer.

De som bor der fast betaler inntektsskatt til lokale myndigheter. Reglene er omtrent de samme som de føderale skattereglene. Den viktigste Forskjellen er at skatten betales til lokale myndigheter. Lokale myndigheter kan gi fradrag og kreditter i skatten. Innbyggeren betaler også inn til arbeidsledighetskassen og trygdesystemet. Selskaper betaler skatt etter samme regler som føderale myndigheter har med et tillegg på 10 %. Det betyr at et selskap som normalt skulle betale 15 % vil dermed betale 16,5 %.

Kriminaliteten er mye mer alvorlig og omfattende enn i resten av USA.

Les også om De Brittiske Jomfruøyene

Offisielle sider:

De amerikanske Jomfruøyers offisielle nettsted
Det offisielle turiskontor.

2 kommentarer:

  1. Vel, emigrasjonsmessig er dette området bare å glemme. Du må som nordmann enten vinne i Greencard Lottery, eller investere mellom us$ 500.000 og 1.000.000 i forretningsvirksom for å oppnå EB5 status, noe som KAN føre til Greencard på sikt. Investeringen har du svært liten inflytelse på. Dersom du er av gründertypen, kan du klare deg med en lavere investering, men det forutsetter da at du driver en virksomhet selv, og ansetter et minimum antall lovlige borgere...... Velbekomme.

    SvarSlett
    Svar
    1. USA er ikke det letteste landet å flytte til. Jeg har ikke satt meg inn i detaljene i regelverket. Noen muligheter finnes. Tar man med alt som finnes av muligheter i forbindelse med arbeid, investeringer, familie og ekteskap så er det faktisk muligheter. Amerikanske statsborgere født i Norge kan emigrere.

      Slett