fredag 27. januar 2012

Andorra

Det ligger i Pyreneene, på grensa mellom Frankrike og Spania. Det ligger såpass høyt at det er et velkjent turiststed for vintersport. Laveste punkt er 840 moh, høyeste punkt 2946 moh. Hovedstaden, Andorra la Vella ligger på 1023 moh. Man kommer dit kun via landevei. Det er mindre kjent enn f.eks. Monaco og eiendomsprisene er betydelig lavere.

Dette er et klassisk rendyrket skatteparadis. Ingen direkte skatter og lite avgifter.
Det er toll på det som importeres og dermed blir prisene høyere enn det avgiftsfriheten skulle tilsi.

Over 60 % av de 84.000 innbyggerne er utlendinger. Landet er lite, kun 468 kvadratkilometer, ikke stort større enn Oslo. Selv om de ikke er med i EU har de valgt å bruke Euro.

Oppholdstillatelse kreves dersom en skal bo der mer enn 6 måneder. Siden det ikke er noen kontroll av inn og utreise vil folk i praksis kunne bo der lengre en 6 mnd. uten oppholdstillatelse. Jeg har sett nettsteder der en foreslår at en ikke tar seg bryderiet med å søke oppholdstillatelse, der hele prosessen må foregå på katalansk, men bare kjøper bolig og slår seg ned der.

Oppholdstillatelse for de som ønsker det gis til de med og inntekt på 30.000 euro Lowtax.net oppgir kravet om inntekt til 300 % av minstelønna. Krav om vandelsattest og helseforsikring. Tillatelsen gir ikke rett til arbeid.

http://www.andorra.alloexpat.com/andorra_information/work_permit_andorra.php

Gestoria Mar har mye informasjon om Andorra på norsk.

Offisielle nettsider:

Offisielt turistkontor

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar