Norden

Foto: Flickr.com Bruker: miguelb

Norden er kanskje det mest nærliggende når det gjelder emigrasjon. Som norsk statsborger trenger du ingen oppholdstillatelse og du får automatisk samme rettigheter som lokale innbyggere. Lover, regler og kultur vil ha såpas mange fellestrekk at integrasjon blir lettere enn ved flytting til andre land. Språkbarrieren vil sannsynligvis være mindre enn ved flytting til mange andre land.

Norden består av Danmark med Færøyene og Grønland, Sverige, Island og Finland med svenskspråklige Åland.

Sverige er det land det kanskje er lettest å flytte til. Det er bare å flytte over grensa. Språkproblemene er mindre en andre nordiske land.

Jeg har omtalt Sverige, Danmark og Åland

Danmark er kanskje kjent som et ferieland. Et lite flatt land hvor det er lett å komme seg rundt. Danmark har nok med øyer for de som foretrekker det. de som vil ha noe litt mer spesielt kan vurdere Færøyene eller Grønland.

Island er sammen med Norge det eneste Nordiske land som ikke er medlem av EU.
Språket er kanskje den største barrierer. Geografisk ligger det så langt unna at reise blir tidkrevende og dyrt. De økonomiske problemene landet har gjør at det kanskje ikke er det letteste landet å få jobb eller etablere virksomhet. Valutaen er også temmelig usikker. Landet ligger langt nord med tøft klima og lange vintre.

Finland er kanskje ikke det første en tenker på. språk, klima og høye skatter trekker ned. Åland er en svenskspråklig øygruppe som tilhører Finland. Øygruppen har stor grad av selvstyre. Det kan være et interessant alternativ.

1 kommentar:

  1. Foreslår at du bytter ut bildet med et med norsk flagg og ikke en dårlig kinesisk etterligning.

    SvarSlett