onsdag 1. august 2012

Jomfruøyene

Disse øyene blir ofte omtalt som De brittiske jomfruøyene for å skille seg fra de amerikanske jomfruøyene, selv om øyene formelt heter bare Virgin Islands.

Øygruppen består av 5 hovedøyer og en rekke mindre øyer. Øyene er et britisk oversjøisk territorium, med et areal på 151 km2 og 34.232 innbyggere (2016). De fleste innbyggerne bor på Tortola med hovedstaden Road Town. Som andre øyer i Karibien har de et tropisk klima med temperaturer normalt fra 25-30 grader.

De fleste øyene er berglendte og av vulkansk opprinnelse. Unntaket er den fjerne og lave øya Anegada som består av kalkstein og koraller. Høyeste punkt er Mount Sage, 523 meter over havet, på Tortola.

Jomfruøyene har eget folkevalgt parlament med 13 medlemmer. Guvernøren utnevnes av dronningen etter råd fra den brittiske regjeringen. Statsministeren utnevnes av guvernøren.

Jomfruøyene er et velkjent skatteparadis med et høyt antall registrerte Offshore companies. Reguleringen av finansinstitusjoner er blitt så streng, bl.a. med press for å ansette lokale, at en del av de virksomhetene flytter. Dette skyldes britenes ønske om regulering av skatteparadis.
Amerikanske dollar er offisiell valuta.

Offisielle sider:

The Government of the British Virgin Islands London Office

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar