Karibien

Foto: Flickr.com by Travelbusy.com

Dette er et område som er velkjent for klima, tropiske øyer og spennende historie. Det er utallige øyer med store variasjoner. Noen er øyer som tilhører andre stater, noen er britiske kronkolonier og andre er suverene stater. Det er stor variasjon i etnisk sammensetning, kultur og språk. Det snakkes engelsk, spansk, nederlandsk og fransk. Du finner kristenkonservative øyer som Cayman Islands, liberale St. Maarten og kommunistiske Cuba. De fleste øyene er små med noen titusener eller hundretusener innbyggere. med tropiskklima, vakker natur og ofte lave og få skatter. Men det er skyggesider. Politisk ustabilitet, orkaner som herjer, etniske konflikter og narkotikarelatert kriminalitet.

Omtalte land/områder:

Amerikanske jomfruøyene
Anguilla
Aruba
Bahamas
Barbados
Bonaire
Cayman Islands
Curaco
Dominica
Grenada
Jomfruøyene
Montserrat
Puerto Rico
Saba
St. Eustatius
St.Kittis/Nevis
St. Lucia
St. Martin/St.Maarten
St. Vincent og Grenadinene
Trinidad og Tobago
Turks og Caicosøyene

2 kommentarer:

 1. Hva har denne siden egentlig med emigrasjon å gjøre? Litt info om de forskjellige øyene i Karibia er det du finner her....
  I Karibia er det i hovedsak 3 områder vi som nordmenn enkelt kan imigrere til. Og det er FWI, de fransk-vestindiske øyer. De har tilknytning til EU i større eller mindre grad, resten av øyene har enten særregler mtp tilhørighet eller investering. FWI består i hovedsak av St.Martin (fransk del)/St Barths, Guadeloupe regionen med omkringliggende øyer, samt Martinique. Disse øyene finnes ikke på listen her, med unntak av St Martin, der man ikke finner ett ord om imigrasjon.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tittelen Emigrasjon tar utgangspunkt i målsettingen om å emigrere. Jeg har forsøkt å gi noe informasjon om forholdene i forskjellige land som er nyttige ved valg av land. Det er også linker til relevante offisielle sider. I Karibien har jeg i hovedsak omtalt engelskspråklige områder. nederlandske øyer har litt mer liberale holdninger så jeg tok de med. Innholdet på bloggen utvides kontinuerlig. På St.Martin gjelder EØS avtalen. Jeg har forsøkt å skrive om det som er relevant i forhold til emigrasjon i motsetning til de som bare vil på en ferietur eller bare vil opprette firma i et skatteparadis. Det er bakgrunnen for navnet Emigrasjon. Det er mange muligheter for investorer, pensjonister og arbeidere med spesiell kompetanse. Ekteskap og annen familie tilknytting vil også kunne gi opphold svært mange steder. Mange i Norge er utenlandske statsborgere og noen har dobbelt statsborgerskap. Da kan det gjelde andre regler.

   Slett