lørdag 28. juli 2018

Fiji

Fiji er en øystat i Stillehavet. Den består av 332 øyer. Bare 110 av øyene bebodd.

Landet har 859 200 innbyggere og et areal på 18 333 km².

Fiji er en republikk med en president som statsoverhode og et folkevalgt parlament. Det har vært flere tilfeller av militær innblanding. Siste gang var i 2006. En stor konflikt er mellom de opprinnelige innbyggeren og etterkommere etter indere. Politiske skiller og stemmegiving følger i stor grad etniske skillelinjer.

Offisielle språk er engelsk, fijiansk og hindustani

Fiji har et tropisk maritimt klima med varm temperatur året rundt. Det er en varm sesong fra november til april mens det er kjøligere fra mai til oktober. Temperaturen i den kjøligste sesongen er i gjennomsnitt 22 °C .

Det er variabel mengde regn, men mest i den varme sesongen og spesielt i innlandet. På de større øyene er det mer regn sør-øst enn nord-vest

Det er moderat med vind, men øyene treffes av en syklon normalt en gang i året. Den siste kraftige syklonen traff 20. februar 2016, medførte enorme materielle skader og 44 omkomne.

Hvor idyllisk det er å bosette seg på Fiji kan diskuteres, men skulle du ha lyst er det mulig. De gir oppholdstillatelser til de med høy nok formue eller utenlandske inntekter å leve av.

Offisielle nettsider:

Myndighetenes nettside

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar