søndag 21. august 2016

Skattefordeler på Puerto Rico

Puerto Rico er en del av USA, men ikke en delstat. De som bor der vil normalt ikke betale føderal inntektskatt for inntekter på Puerto Rico. For å tiltrekke seg flere velstående innbyggere har Puerto Rico innført nye insentiver. De som flytter dit får fritak for skatt på utbytte og andre kapitalinntekter. På andre inntekter er skatten 4 %.

Forbes har en artikkel der de beskriver dette mer i detalj. I kommentarfelte kommer det frem at det er noen vilkår og byråkrati rundt denne ordningen, men den virker likevel som en gunstig avtale.

Money US News har en artikkel der Puerto Rico blir beskrevet som svært attraktiv for amerikanske pensjonister. I tillegg til skattefordelene er boligprisene svært lave. Boligprisene har ennå ikke tatt seg opp igjen. Legger en så til at det er et karibisk klima og at en fremdeles er i USA så blir det naturlig nok attraktivt for amerikanere. Øya er spansktalende og all kommunikasjon med myndighetene foregår på spansk. Engelsk er så mye brukt til daglig at amerikanske turister ikke har noen problemer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar