søndag 26. januar 2014

Bruk kredittkortet i utlandet!

Når man skal på reise til utlandet er det mange ting man må ta hensyn til, og her gjelder det både pass, visum, forsikringer og ikke minst bruk av bankkort. Når det gjelder dette med bankkort er det noen enkle forholdsregler som gjelder, og det er følgende: ikke bruk det!

Man bruker ikke bankkortet som er tilknyttet den personlige bankkontoen når man er på utenlandsreise, og vi skal her gi deg noen gode grunner til akkurat det.

Som vi sa: bankkortet du bruker til daglig i Norge skal ikke brukes i utlandet ettersom det er knyttet til din personlige bankkonto. Problemet med dette er at i det øyeblikket du blir utsatt for kortsvindel vil gjerningsmennene ha tilgang til din personlige bankbeholdning. Ingenting er surere enn å få ferien ødelagt på unødvendigheter som dette, og når man kommer hjem får man i tillegg en formidabel jobb med å ordne opp i problemene.

Den beste måten å unngå dette på er å bruke kredittkortet ditt når du skal på turer som dette. Grunnen til akkurat det er at kredittbanken din fungerer som en buffer for deg. Pengene du bruker går ikke fra din egen konto, men fra banken! Det betyr at når du bruker kredittkortet i utlandet så låner du penger fra banken for så å betale tilbake når du kommer hjem. På denne måten unngår du en mengde problemer hvis uhellet skulle være ute.

På ToppFinans kan du lese mer om ulike kredittkort og hvordan de fungerer. Vær også oppmerksom på at om du betaler ferieturen din med et kredittkort vil enkelte kort tilby en reiseforsikring på kjøpet.

I tilfeller hvor kredittkortet blir svindlet vil det være bankens ansvar å bevise skyld og gå til sak overfor evt. 'banditter' – ikke din. Dine penger vil hele tiden være trygg på din egen bankkonto. Det eneste problemet du kan få er hvis du har brukt ditt kredittkort på en slik måte at kredittbanken din kan karakterisere det som uforsvarlig/skjødesløs.

Husk på at det kan være smart å ha med seg to kredittkort hvis du skulle være uheldig å miste det ene.

Når det gjelder selve finansieringen av ferier er det en stadig økende trend at folk benytter seg av forbrukslån. På denne måten kan man sikre seg turene når de er på det billigste og betale dem ned etter hvert eller når feriepengene kommer. Her er det imidlertid viktig å sette tæring etter næring og faktisk ikke kjøpe en ferie man egentlig ikke har råd til. Økonomisk edruelighet er bestandig viktig.

Det finnes en rekke forskjellige forbrukslån og du kan lese om dem her.


Dette er et sponset innlegg. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar