søndag 19. januar 2014

En plass i solen

Jeg har nå sittet å sett på "En plass i solen" på TV 6. Det er en britisk reality serie der de følger par som ønsker å kjøpe bolig eller feriehus i England eller mer sydlige strøk.I noen tilfeller vurderer de å flytte utenlands.

Det som forundrer meg er at de ikke først bestemmer seg for land og så finner bolig. Det er så mange forhold som bør tas med når en vurderer å flytte til et annet land. Det er bare å ramse opp, kostnadsnivå, skatter, offentlige ytelser, inntektsmuligheter, klima, kultur og holdninger. Men her ser de på bolig i England og bolig i utlandet og så velger de land ut i fra om de liker boligen eller ikke.

En ting er å velge feriested på denne måten, men at folk som flytter og bosetter seg i utlandet gjør det virker helt meningsløst. Det er ikke unaturlig å ta hensyn til f.eks boligpriser, men å velge land ut i fra om man tilfeldigvis liker en bolig man har funnet virker merkelig. Et land vil ofte ha et så stort utvalg av forskjellige boliger og beliggenheter, fjell, fjord, hav, by og land at de fleste vil vel finne noe som er bra nok. For meg er det mye viktigere å først velge land, så regioner og til slutt spesifikk bolig. Men jeg er kanskje rar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar