onsdag 15. mars 2023

Land jeg ikke vil flytte til

 Det er svært mange land jeg ikke kunne tenkt å bo i. Jeg vil her nevne noen som mange andre ser på som aktuelle.

Spania er et slikt land. Det er mye politivold. Mye fikse og trikse kultur. Risikoen for å bli svindlet er veldig høy. De har de en arbeidsmoral som ikke ligner noe. Det er ingen respekt for privat eiendom. Flytter noen inn i boligen din må du ringe politiet innen 48 timer. Etter det gjør de ingen ting. Du kan ta saken til domstolen. Det tar tid og koster penger. Det er heller ingen garanti at du vinner. Det er så ille at folk som bor der er redd for å reise på ferie.

Hellas har mye av det samme problem som Spania. Mye korrupsjons. Du må betale offentlig ansatte  som lærere , leger og byråkrater eller gjør de ikke jobben sin. Politivold og annen kriminalitet et utbredt.

Italia trenger jeg kanskje ikke nevne, men gjør det likevel. Mafia finnes. Det er et ineffektivt byråkrati. Ansatte tar lunsj halve dagen.

Australia gikk helt bananas under covid. Alle , også egne borgere ble nektet inn og utreise. Først etter lang tid med rettsak bli det åpnet opp for noen få unntak. Politiet tauet inn folk uten grunn og uten noen rettslig prosedyre. Folk ble satt i konsentrasjonsleirer med piggtråd og væpnede vakter.

Ei jente fikk politiet på døra og un fikk 10 minutter til å pakke. Grunnen var registreringsnummeret på motorsykkelen. Ut io fra det påstod politiet at hun hadde tilknytning til et bestemt distrikt. De løy til henne og sa at hun skulle slippe fri noen dager senere vis covid testen var negativ. Hun ble testet noen dager senere med negativt resultat. Hun måtte likevel sitte tiden ut. Hun mistet jobben. Det er slikt som skjer når du ikke møter opp.

Politiet har også vært unødvendig brutale mot alle som protesterte.

I en provins ble folk pålagt å laste ned en app som kan spore de. Hver gang de fikk en bestemt tekst melding måtte de ta en selfi og svare innen 15. minutter. I tillegg har Australia et høyt skattenivå og et sterk woke-kultur.

New Zealand var et land som jeg lenge mente var bedte enn Norge. Nå øker de skattene. De begrenser utlendingers mulighet til å kjøpe boliger. De vil få ned boligprisen ved hjelp av reguleringer.

De hadde også veldig strenge covid-restriksjoner og en brutal håndheving.

Singapore er varmt og dyrt. De har også strammet inn innvandringsreglene. Permanent oppholdstillatelse og statsborgerskap er nesten umulig. å få,

Hongkong har et brutalt politi og strenge begrensninger på ytringsfrihet. Kina respekterer ikke avtalen om selvstyre for Hongkong. Det er dermed usikkert hvilke andre innstramminger de kan komme med.

Kanaløyene og Man blir vanskeligere etter Brexit. Storbritannia har en økende woke-.kultur som styrer innvandringspolitikk. Sier du noe de ikke liker er det rett ut.

I tillegg til dette frister det lite med Latin Amerika, kanskje med unntak av Uruguay. Det meste av Asia er uinteressant. Det er mulig jeg gjør et unntak for Thailand og Malaysia. Øst-Europa tror jeg heller ikke er så aktuelt. Afrika er også helt utelukket.

Det er mulig at jeg er for kresen, men jeg ønsker å leve i et sivilisert samfunn der ting fungerer som det skal. Det er også viktig med politisk og økonomisk stabilitet og ett rettsvesen som fungerer. Klimaet bør være slik at jeg unngår vinteren, men likevel ikke for varmt. Det er også en fordel om jeg slipper å lære et nytt språk.

Det er vanskelig å finne et land som har alt dette. Det byr at jeg får noen tøffe valg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar